قدس آنلاین: انتشار خبر مسمومیت تعدادی از افراد بر اثر نوشیدن قهوه در کافی شاپهای شیراز باعث شد تا صاحبان این صنف با مشکلات تازهای مواجه شوند. این در حالی است که به گفته یکی از مغازهداران کافه تریا از زمان انتشار این خبر تعداد مشتریان به شدت کاهش یافت؛ مشتریانی که پیش از این نیز بخاطر کرونا رغبتی به نشستن و نوشیدن قهوه در این اماکن نشان نمیدادند.
در ماههای گذشته کافهها نیز همچون بسیاری دیگر از مشاغل که همه گیری کروناویروس برای آنها آسیب مالی ایجاد کرد، با مشکل مواجه شدند. به عنوان مثال امروز دیگر بسیاری افراد به خاطر رعایت شیوه نامههای بهداشتی، از حضور و نشستن در کافهها اجتناب می کنند و بخش عمده خدمات کافهها منحصر به بیرون بر شده است.
همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: توزیع قهوه ترکیبی طی روزهای گذشته در شیراز باعث مسمومیت تعدادی از افراد شد.
او افزود: با بررسیهای انجام شده متوجه شدیم که بعضی از کافی شاپها و قهوه فروشیها، قهوههایی در اختیار مردم قرار داده بودند که باعث مسمومیت تعدادی از افراد شد. هرچند در مرحله نخست معتقد بودیم که مواد توهم زا و قرص متادون در این قهوه وجود داشته، اما با آزمایشها مشخص شد که اصلا چنین چیزی نبوده و شایعات صحت ندارد.
عبدالرسول همتی با بیان اینکه بالا بودن میزان کافئین در این نوع قهوه باعث مسمومیت تعدادی افراد شد، ادامه داد: در حال حاضر با شناسایی این نوع قهوه توانستیم تعدادی از آنها را در سطح شهر شیراز جمع آوری کنیم.
او با اشاره به اینکه در صورتی که مردم این نوع قهوهها را مشاهده کردند با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند، تصریح کرد: تیمهای علوم پزشکی به محض اطلاع، اقدام به جمع آوری آنها از سطح شهر شیراز خواهند کرد.
او تعداد مسمومیت ناشی از مصرف قهوه در سطح شهر شیراز را ۱۵ نفر اعلام میکند و گفت: توزیع این قهوههای مسموم در کافی شاپها پیش از این اتفاق انجام شده بود.
همتی بیان کرد: طبق آخرین گزارشی که از اورژانس به دست ما رسید، مسئولان به محض اطلاع از موضوع توانستند این قهوه را به موقع جمعآوری کنند. این در حالی است که در صورت مشاهده مجدد اقدام به پلمب مغازههای متخلف خواهیم کرد.
رئیس اتحادیه صنف تولید کنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده و کافیشاپ شیراز با بیان اینکه میزان کافئین موجود در قهوههای وارد شده بسیار بالا است، اظهار کرد: بدن انسان نسبت به میزان این کافئین واکنش نشان میدهد و درصد کافئین بالا ممکن است نسبت به بدن برخی افراد سازگار نباشد.
جلیل معینی اضافه کرد: بعید است قهوههای مصرف شده که منجر به مسمومیت افراد شده، تاریخ گذشته باشند، اما در حال بررسی احتمالات دیگر هم هستیم تا متوجه شویم که آیا تاریخ قهوه گذشته بوده یا کافئین آن بالا بوده است.
او با اشاره به اینکه بعضی از مواقع مشتریان از مغازه داران و قهوه فروشان در خواست میکنند که میزان زیادی از قهوه به کار ببرند، افزود: بی شک بعضی از افراد هم خواستار افزودنیهایی به قهوهها هستند که این افزودنی به دلیل ناسازگاری با ساختارهای بدن افراد؛ باعث ایجاد مشکلاتی در بدن آنها میشود.
رئیس اتحادیه صنف تولید کنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده و کافیشاپ شیراز با اشاره به اینکه در حال حاضر مصرف قهوه در شیراز فراگیر شده، گفت: بی شک افرادی که خواستار خرید و مصرف قهوه هستند باید به مغازههای مطمئن مراجعه کنند، چرا که اگر قهوه درست تولید نشود باعث افزایش ضربان قلب افراد میشود.
او با اشاره به اینکه ۶ ماه نخست سال، بهترین فصل فروش برای فعالان این صنف است، تصریح کرد: با وجود همزمانی ۶ ماه نخست سال با همهگیری کروناویروس و واردآمدن آسیب و زیان های اقتصادی، کافه داران و فروشندگان بستنی و فالوده همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند.
رئیس اتحادیه کافه داران و فروشندگان بستنی و فالوده شیراز با بیان اینکه بیماری همهگیر کرونا ویروس، همه صنوف و به ویژه صنوف خوراکی را با کساد مواجه کرده است، اضافه کرد: از همین رو صنف کافه داران و فروشندگان بستنی و فالوده نیز تحت تأثیر این بیماری قرار گرفتند و چرخه اقتصادی این صنوف با مشکل روبه رو شده است.
نظر شما